A A A

Behandeling

Bij een online behandeling voor alcohol heb je contact met je eigen behandelaar via een beveiligde internetomgeving. Jouw behandelaar geeft je oefeningen mee via je persoonlijke behandelportaal. Je leest informatie, maakt de oefening en stuurt deze terug naar de behandelaar. Binnen drie werkdagen geeft je behandelaar feedback op je oefening en zet hij een nieuwe oefening klaar die past bij wat je nodig hebt. Zo loop je samen met je behandelaar stap voor stap door het behandelprogramma en win je de controle over je alcoholgebruik terug.

Aanmelding

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan door op de gele knop (rechts) 'Nu aanmelden' te klikken.

Je komt dan in het aanmeldscherm van het behandelcentrum. Daar vragen we je enkele gegevens in te vullen en een account aan te maken met je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je ontvangt een automatische mail van het behandelplatform met de bevestiging van je aanmelding. Vanaf dat moment kun je al gebruik maken van de beveiligde e-mailservice in het behandelcentrum.

De volgende stap is dat een behandelaar per mail contact met je opneemt om de gang van zaken uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden.

Intake

De eerste stap in de behandeling is het invullen van een vragenlijst. We willen graag iets meer weten van de achtergrond van je hulpvraag, of de problemen die je ervaart, om een behandeling op maat te kunnen maken. Daarnaast hebben we je polisnummer, burger servicenummer en naam en adres van je huisarts nodig om de kosten van je behandeling te kunnen declareren bij je zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

Op basis van de informatie uit de intake formuleert de behandelaar een persoonlijk advies. Dit wordt besproken in een multidisciplinair overleg en wordt daarna telefonisch aan jou voorgelegd. Zodra je akkoord gaat met ons voorstel kan de behandeling beginnen. 

Gecombineerde behandeling

Het is goed mogelijk de online behandeling te combineren met gesprekken. Deze gesprekken kunnen face to face zijn, met een behandelaar, maar ook telefonisch. Meld je nu aan en geef aan dat je ook gesprekken wilt.

Minderen of stoppen met drinken? Doe de zelftest!

<strong>Win</strong> van Alcohol <strong>ZelfTest</strong>

Heb je je wel eens zorgen gemaakt over je alcoholgebruik?

Vorige vraag

Stoort het je als anderen tegen je zeggen dat je te veel drinkt?

Vorige vraag

Heb je wel eens geprobeerd te minderen of te stoppen?

Vorige vraag

Komt het regelmatig voor dat je meer drinkt dan je van plan was?

Vorige vraag

Heb je wel eens spijt van iets dat je onder invloed van alcohol hebt gedaan?

Vorige vraag

Geen probleem

Jouw alcoholgebruik vormt waarschijnlijk geen groot probleem.

Redelijk probleem

Jouw alcoholgebruik vormt mogelijk een risico voor je gezondheid. Meld je aan en win de regie over je alcoholgebruik terug.

Nu aanmelden

Serieus probleem

Alcohol is waarschijnlijk een serieus probleem voor je. Je kunt gebruik maken van het online behandelaanbod. Meld je aan en win de controle terug.

Als je klachten ervaart, bijvoorbeeld overmatig transpireren, maag-darmproblemen, moeheid, somberheid of slaapporoblemen kun je ook contact opnemen met Victas.

 

Lees meer over de behandeling

Nu aanmelden